JAGNJETINA NA MOJ NAČIN




Jagnjeće meso, zareckati, usoliti i svaki rez napuniti mešavinom začina (seckani beli luk, svež list bosiljka i peršuna, suvi začin origana), a ostatak premazati po vrhu mesa.

Na meso poređati kolutove 2 sveže iseckana limuna.

Preliti sa vrlo malo ulja od koštica grožđa i posuti suvim začinom ruzmarina.

Zapeći u rerni na 200-190 stepeni, dok ne porumeni.

Pečem oko 2 sata prekriveno folijom.

Ovako meso može da se pripremi uveče, prekrije streč folijom i ostavi u frižideru do sutradan, do pečenja.



Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi