петак, 21. фебруар 2020.

LENJA PITA SA VIŠNJAMA – druga verzija






Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

1 žumance
100 g margarina
100 g smeđeg šećera
125 ml mineralne vode (može i obična voda)
1 prašak za pecivo
400 g speltinog brašna.

Testo podeliti na 2 dela, a zatim prvu koru rastanjiti po dnu pleha.

Očišćene višnje poređati preko prve kore i posuti sa: 2 kašike smeđeg šećera, 2 kašike mlevenog keksa, 1 kesicom vanile i sa dosta cimeta.

Preklopiti rastanjenim drugim delom preostalog testa (druga završna kora).

Umutiti 1 preostalo belance te njime premazati kolač po vrhu, a onda posuti sa još 1 kesicom vanil šećera.

Ispeći oko 40 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар