MARELA CAKE
U činiji dobro izmešati sledeće sastojke (suva
masa):
160 g ovsenih pahuljica
210 g brašna (ja sam uzela ovoga puta ražano brašno,
inače sam probala ovu verziju sa jabukama i sa speltinim brašnom – recept pod
nazivom Apple Oatmeal Cake)
150 g smeđeg šećera (kad pravim originalan recept sa
jabukama obično ide 100 g šećera, ovoga puta šećer ne smanjujem, jer su višnje
kiselije od jabuka)
1 kašika cimeta (1 kašičica je malo)
U drugoj činiji pripremiti očišćenje marele
(višnje).
Uzeti okruglu tepsiju malo dublju i premazati dno i
zidove sa 30 g margarina i po tome nasuti 3-4 kašike suve mase.
Zatim nanositi sloj po sloj, naizmenično, dok se sve
ne utroši, ovako:
1/3 marela
1/3 suve mase
1/3 marela
1/3 suve mase
1/3 marela
1/3 suve mase
Po vrhu nabacati 120 g margarina isečenog na manje
kockice svuda po celom kolaču i posuti sve sa 2 kesice vanil šećera.
Ispeći na 180 stepeni oko 40 minuta.
Dobro ohladiti, najbolje do sutradan i apsolutno
hladno iseći.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар