среда, 26. фебруар 2020.

MARELA CAKE





U činiji dobro izmešati sledeće sastojke (suva masa):

160 g ovsenih pahuljica
210 g brašna (ja sam uzela ovoga puta ražano brašno, inače sam probala ovu verziju sa jabukama i sa speltinim brašnom – recept pod nazivom Apple Oatmeal Cake)
150 g smeđeg šećera (kad pravim originalan recept sa jabukama obično ide 100 g šećera, ovoga puta šećer ne smanjujem, jer su višnje kiselije od jabuka)
1 kašika cimeta (1 kašičica je malo)

U drugoj činiji pripremiti očišćenje marele (višnje).

Uzeti okruglu tepsiju malo dublju i premazati dno i zidove sa 30 g margarina i po tome nasuti 3-4 kašike suve mase.

Zatim nanositi sloj po sloj, naizmenično, dok se sve ne utroši, ovako:

1/3 marela
1/3 suve mase
1/3 marela
1/3 suve mase
1/3 marela
1/3 suve mase

Po vrhu nabacati 120 g margarina isečenog na manje kockice svuda po celom kolaču i posuti sve sa 2 kesice vanil šećera.

Ispeći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Dobro ohladiti, najbolje do sutradan i apsolutno hladno iseći.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар