SLADOLED TORTA – ne peče se
Najbrža torta na svetu, a za pripremu, doslovno je potrebno tek 10-15 minuta.
Prvo umutiti 500 g šlaga u prahu sa 500 ml kisele (mineralne) vode i dobro umućen šlag podeliti na 3 dela.
U prvi deo dodati 150 g mlevenog keksa i čašu kisele pavlake od 180 g.
U drugi deo dodati maline.
Treći deo ostaviti sam šlag.
U obruč pleha kome se vadi dno naneti sva 3 dela jedan za drugim, tortu do sutradan ohladiti u frižideru.
Torta u kojoj nema ni mleka, ni margarina, ni jaja, ni brašna, ni šećera dodatog, a slatka i jede se kašičicom, jer je penasta kao sladoled ili morska pena. A ukoliko nećete penastu tortu, moj savet je da zaledite tortu u zamrzivaču biće još lepša (možda je to neko zaboravio da napiše u receptu)...
Prijatno!
Коментари
Постави коментар