субота, 28. март 2020.

ČOKO-KOLAČ I POSLASTICA





Dve kesice pudinga od čokolade razmuti sa hladnom vodom, i sasuti u vrelo mleko (prethodno 6 kašika heljdinog mleka u prahu preliti sa oko 700 ml tople vode), a zatim dodati 4 kašike smeđeg šećera i na gusto skuvati puding. Smaći kuvano, te u vruće ubaciti malo margarina (komadić od 100 g) i izmutiti mikserom.

Pripremti oko 400 g keksa petita i pleh dimenzija (oko 6,5 cm u širinu i oko 33,5 cm u dužinu), te ga obložiti streč folijom (providnom folijom).



Vrućim filom mazati i ređati u pleh pločice keksa dobro namazane čoko-pudingom, kao da lepite jednu za drugu debljim slojem pudinga, ali voditi računa, sve je jako vrelo, prži se po koji vrh prsta, a i mora se vrelo filovati, da bi odmeknulo, jer se keks ničim ne natapa. Malo je zahtevno, ali brzo se to mora delati, lepiti i poređati sve dok se pleh ne ispuni do dna.

Po vrhu i sa strane namazati filom, posuti kokosom i ostaviti u  frižider da se stegne, a tek tada, tj. nešto kasnije preneti kolač iz kalupa pažljivo na tacnu, te iseći na koso ili po kosoj strani, da bi se dobio taj trik efekat pri kosom sečenju.



Ostalo je malo fila i drugih sastojaka, a od toga može da se sroči poslastica:

U posudu nadrobiti keksa, preliti ostatkom fila i dekorisati po želji, recimo, kokosom i jednim keksom petitom.



Poslasticu, takođe, prohlađenu poslužiti ubrzo.

I tako, jednim udarcem, ubijamo dve dosadne muhe.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар