PITA OD HELJDINIH PALAČINAKA





Napraviti masu za heljdine palačinke, od sledećih sastojaka:

2 jajeta
mleko
voda
maslinovo ulje
heljdino brašno

Ispeći palačike pošto masa malo odstoji samo sa jedne strane i malo deblje, jer vam to služi za kore (ako pečete veće palačinke možete ih komadati pri slaganju u posudu).

Napraviti nadev za pitu:

sir
zelje
malo soli
jogurt
1 jaje
maslinovo ulje

Zemljani sud pouljiti i ređati red heljdinih palačinaka, red nadeva i sve tako dok se sve ne utroši.

Po vrhu namazati sa malo ulja i zapeći na 200-190 stepeni.



Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi