BRZA ŠTRUDLA sa džemom od dunja
Zmesiti testo
od:
250 g
margarina sa sobne temperature
200 g
kiselog mleka
1 kesica vanil
šećera
1 kašičica
praška za pecivo (to je pola kesice)
600 g integralnog
pšeničnog brašna (malo ostane)
Razvući
tanku koru preko daske po kojoj se prospe onaj ostatak brašna, a kako ne bi
lepilo i iseći na kaiševe oko 5-6 cm, i preko svakog premazati džem od dunja po
sredini (džem za mazanje treba da bude gušći),
a onda preklopiti i po vrhu sastaviti u jednu užu traku, pa obrnuti dobijeni
valjčić, da sastavak ostane na dnu i iseći na manje komadiće ili štrudlice.
Odmah
poređati u pleh obložen papirom i ispeći na 180 stepeni 20 minuta.
Pečeno se
može po želji valjati u prah šećer.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар