четвртак, 14. мај 2020.

BRZA ŠTRUDLA sa džemom od dunja




Zmesiti testo od:

250 g margarina sa sobne temperature
200 g kiselog mleka
1 kesica vanil šećera
1 kašičica praška za pecivo (to je pola kesice)
600 g integralnog pšeničnog brašna (malo ostane)

Razvući tanku koru preko daske po kojoj se prospe onaj ostatak brašna, a kako ne bi lepilo i iseći na kaiševe oko 5-6 cm, i preko svakog premazati džem od dunja po sredini (džem za mazanje treba da bude gušći),  a onda preklopiti i po vrhu sastaviti u jednu užu traku, pa obrnuti dobijeni valjčić, da sastavak ostane na dnu i iseći na manje komadiće ili štrudlice.

Odmah poređati u pleh obložen papirom i ispeći na 180 stepeni 20 minuta.



Pečeno se može po želji valjati u prah šećer.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар