KOLAČ U OBRUČU
Napraviti biskvit ili podlogu bez pečenja od
sledećih sastojaka, potpuno isto kao za verziju „čizkejka“ i rastanjiti unutar
pleha kome je oslobođeno dno, dakle u unutrašnjosti obruča:
200 g mlevenog keksa
80 g rastopljenog margarina
50 ml hladnog mleka
Skuvati fil i preliti preko podloge:
950 ml mleka
2 kesice puding od maline (može i 3)
5 kašika smeđeg šećera
2 kesice vanil šećera
U kuvano dodati 130 g margarina (može i više),
izmutiti mikserom i sasuti preko podloge.
Prokuvati 280 g (smrznutih) jagoda, sa 2 kašike
smeđeg šećera i 50 ml vode. Kuvano izmiksati i u to dodati rastopljeni-nabubreni
goveđi želatin (1 kašika i 100 ml hladne
vode). Prohlađeno preliti preko kolača, a može i odmah ko žuri kao ja.
Do sutradan ohladiti kolač u frižideru, a nakon čega
ga treba osloboditi obruča.
Jedna brza, osvežavajuća i izmišljena verzija kolača,
filasto i kremasto (meni je fil od pudinga ispao malo porozniji, zato treba
povećati malo mere i margarina i pudinga).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар