уторак, 2. јун 2020.

KOLAČ U OBRUČU





Napraviti biskvit ili podlogu bez pečenja od sledećih sastojaka, potpuno isto kao za verziju „čizkejka“ i rastanjiti unutar pleha kome je oslobođeno dno, dakle u unutrašnjosti obruča:

200 g mlevenog keksa
80 g rastopljenog margarina
50 ml hladnog mleka

Skuvati fil i preliti preko podloge:

950 ml mleka
2 kesice puding od maline (može i 3)
5 kašika smeđeg šećera
2 kesice vanil šećera

U kuvano dodati 130 g margarina (može i više), izmutiti mikserom i sasuti preko podloge.

Prokuvati 280 g (smrznutih) jagoda, sa 2 kašike smeđeg šećera i 50 ml vode. Kuvano izmiksati i u to dodati rastopljeni-nabubreni goveđi želatin  (1 kašika i 100 ml hladne vode). Prohlađeno preliti preko kolača, a može i odmah ko žuri kao ja.

Do sutradan ohladiti kolač u frižideru, a nakon čega ga treba osloboditi obruča.



Jedna brza, osvežavajuća i izmišljena verzija kolača, filasto i kremasto (meni je fil od pudinga ispao malo porozniji, zato treba povećati malo mere i margarina i pudinga).

Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар