SULTANOVA SARMA – nova verzija
U najveći
pleh od rerne sasuti 300 g mlevenog keksa i poravnati.
Skuvati
čokoladni fil od sledećih sastojaka:
1 litar
mleka
7 kašika
smeđeg šećera
6 kašika
brašna (integralno pšenično)
5 kašika
gustina
2 kašike
kakao praha
2 kesice vanil
šećera
Skuvati
gusto, smaći sa ringle, pa u vruće ubaciti 100 g čokolade za kuvanje i 100 g margarina, pa izmešati dok se ne rastopi,
a onda sasuti u pleh preko keksa i rastanjiti, a zatim pustiti da se sve dobro
ohladi i stegne (oko 1 sat).
Za to vreme
umutiti šlag, ali malo čvršće i isprskati višnje.
Preko
ohlađene podloge od čokoladnog fila naneti i razmazati sloj šlag i posuti
višnjama.
Iseći na uže
trake i urolati male rolatiće ili sultanove sarmice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар