SULTANOVA SARMA – nova verzija





U najveći pleh od rerne sasuti 300 g mlevenog keksa i poravnati.

Skuvati čokoladni fil od sledećih sastojaka:

1 litar mleka
7 kašika smeđeg šećera
6 kašika brašna (integralno pšenično)
5 kašika gustina
2 kašike kakao praha
2 kesice vanil šećera

Skuvati gusto, smaći sa ringle, pa u vruće ubaciti 100 g čokolade za kuvanje  i 100 g margarina, pa izmešati dok se ne rastopi, a onda sasuti u pleh preko keksa i rastanjiti, a zatim pustiti da se sve dobro ohladi i stegne (oko 1 sat).

Za to vreme umutiti šlag, ali malo čvršće i isprskati višnje.

Preko ohlađene podloge od čokoladnog fila naneti i razmazati sloj šlag i posuti višnjama.

Iseći na uže trake i urolati male rolatiće ili sultanove sarmice.



Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi