уторак, 8. јун 2021.

ČOKOLADNA FANTAZIJA druga verzija



Umutiti mikserom 5 celih jaja i 6 kašika smeđeg šećera sve dok ne postane penasto, a onda postepeno dodavati sledeće sastojke te izmešati ručno žicom ili drvenom varjačom:

6 kašika ulja

6 kašika kisele vode

2 kašike kakao praha

1 prašak za pecivo i

6 kašika brašna (integralno pšenično).

Pleh podmazati margarinom, sasuti umućenu masu i ispeći na 200 stepeni.

Vruć i ispečen kolač preliti odmah sa 250 ml čokoladnog hladnog mleka.

Na ringli rastopiti:

150 g crne čokolade

200 ml slatke pavlake

2 kašike euro krema

Ovaj rastopljeni krem preliti preko kolača, a kad se malo stegne posuti kokosom.

Dekorisati svežim jagodama.

Dobro ohladiti u frižideru pre služenja.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар