ČOKOLADNA FANTAZIJA druga verzija
Umutiti mikserom 5 celih jaja i 6 kašika smeđeg
šećera sve dok ne postane penasto, a onda postepeno dodavati sledeće sastojke
te izmešati ručno žicom ili drvenom varjačom:
6 kašika ulja
6 kašika kisele vode
2 kašike kakao praha
1 prašak za pecivo i
6 kašika brašna (integralno pšenično).
Pleh podmazati margarinom, sasuti umućenu masu i
ispeći na 200 stepeni.
Vruć i ispečen kolač preliti odmah sa 250 ml
čokoladnog hladnog mleka.
Na ringli rastopiti:
150 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
2 kašike euro krema
Ovaj rastopljeni krem preliti preko kolača, a kad se
malo stegne posuti kokosom.
Dekorisati svežim jagodama.
Dobro ohladiti u frižideru pre služenja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар