среда, 9. јун 2021.

DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA

 


 

Na malo ulja, a na tihoj vatri dinstati, bez dolevanja kapi vode, u sopstvenim sokovima:

dva veća komada pilećih prsa (belo pileće sveže meso sitno iseckano)

par glavica crnog iseckanog luka

2-3 manje rendane šargarepe

Zatim sve posoliti i pobiberiti crnim mlevenim biberom, a onda dodavati i neizostavne važne začine, kao što su:

dve vezice svežeg peršuna

malo svežeg lišća začinskog bosiljka balzamiko

mleveni musaktni oraščić

I kad sve lepo omekavi sasuti 200 ml neutrane pavlake za kuvanje i još malo prokrčkati.

Smaći sa ringle te izblendirati, a onda u sve to ubaciti i kockicu margarina, pa dobro sjediniti blenderom.

Prohladiti u frižideru do stezanja, a zatim i mazanja.

Prijatno!

 

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар