DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA
Na malo ulja, a na tihoj vatri dinstati, bez
dolevanja kapi vode, u sopstvenim sokovima:
dva veća komada pilećih prsa (belo pileće sveže meso
sitno iseckano)
par glavica crnog iseckanog luka
2-3 manje rendane šargarepe
Zatim sve posoliti i pobiberiti crnim mlevenim
biberom, a onda dodavati i neizostavne važne začine, kao što su:
dve vezice svežeg peršuna
malo svežeg lišća začinskog bosiljka balzamiko
mleveni musaktni oraščić
I kad sve lepo omekavi sasuti 200 ml neutrane pavlake
za kuvanje i još malo prokrčkati.
Smaći sa ringle te izblendirati, a onda u sve to ubaciti
i kockicu margarina, pa dobro sjediniti blenderom.
Prohladiti u frižideru do stezanja, a zatim i mazanja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар