DOMAĆI SOK OD BUNDEVE - nova verzija
Da jeste moguće koncem maja meseca naći domaću
bundevu još gdekoje na rafu jeste i zato stiže nova verzija sezonskog soka ili
napraviti osvežavajući zdrav domaći napitak od onoga što trenutno ima na
raspolaganju, pa makar to bile i zalihe od lani.
Ubaciti u šerpu 4 osrednje oguljene i sitno iseckane
šargarepa sa 3 litra vode i skuvati.
Zatim u sve to ubaciti:
5 neoguljenih, ali dobro opranih jabuka sitnije
seckanih
600 g sveže očišćene i iseckane domaće bundeve
Kada se sve to prokuva poklopljeno te postane
emkano, ubaciti:
2 veće
oguljene isečene banane i
3 oguljene zimske kruške, takođe isečene
Kada sve bude mekano i skuvano (obavezno kuvati na
tišoj vatri i poklopljeno, ako je električna ringla u pitanju smanjiti na
dvojku) ubaciti unutar ovog soka:
sok od 4 isceđene sveže pomorandže
1 kesicu limutusa i
7 kašika smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
1 kašičica đumbira u prahu
Vartiti sve na ringlu da samo malo proključa, a onda izblendirati kako bi se dobio fin, a
gust domaći sok.
Preko noći ostaviti u hladnoj prostoriji da se
totalno ohladi.
Sutradan hladno sipati u flaše i čuvati u frižideru
do isteka zaliha.
Ispadne oko 5 litara soka.
Živeli!
Коментари
Постави коментар