KINESKE PLJESKAVICE



Zmesiti masu za pljeskavice od sledećih sastojaka:

300 g mlevenog junećeg mesa (može i 260)

1 celo jaje

5 kašika ulja

5 kašika brašna (integralno pšenično)

250 ml kisele vode

1 prašak za pecivo

seckani struk mladog crnog luka

beli luk u granulama

morska krupna so

mleveni crni biber

1 kašičica začina kulinat

veza svežeg peršuna

1 kašičica aleve slatke paprike

Masu odložiti najmanje 1 sat u frižider, a onda ispržiti na malo vrelog ulja, a na tišoj ringli pljeskavice (pljeskavice se vade velikom supenom kašikom).

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi