KOLAČ SA VIŠNJAMA bez pečenja
Kora ili podloga za ovaj kolač sa višnjama, a bez
pečenja pripremi se najpre tako što se prvo umuti 300 g šlaga u prahu sa 200 ml
kisele vode, a onda se u to doda 300 g mlevenog keksa I sve zamesi ručno
varjačom. Smesu naneti u veći obruč od pleha kome se vadi dno ili u nešto
dubljem, a povećem plehu (ovaj kolač
ostaje u svom plehu i to treba imati u vidu).
Fil beli skuva se od sledećih sastojaka:
2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 litar mleka
7 kašika smeđeg šećera
Skuvani fil smaći sa ringle, a kad se sve malo
prohladi u to još dodati 100 g margarina te izmutiti mikserom.
Preko podloge odmah naneti beli fil.
Zatim napraviti završni treći sloj od višanja i
želatina. Prvo skuvati 300 g očišćenih višanja (marela) sa 1 litrom hladne vode
i zasladiti sve po ukusu (dodajem 4 kašike smeđeg šećera).
Kada se višnje ukuvaju potrebno je razmutiti 3
kašike gustina u malo hladne vode, a onda sve dodati u višnje i kuvati dok se ne
zgusne.
Kada se sve zgusne, razmutiti 2 kesice želatina (20
g ili 2 supene kašike) u malo hladne vode i dodati u vruće višnje, a onda razmutiti
da se sve lepo sjedini te pustiti da se prohladi.
Kada se želatin prohladi naneti završni treći sloj.
Može se po želji umutiti 300 ml tečne slatke pavlake
i onda naneti preko kolača kao četvrti dekorativni sloj, ali i ne mora.
Kolač ostaviti u frižideru do sutradan.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар