понедељак, 7. јун 2021.

KOLAČ SA VIŠNJAMA bez pečenja




Kora ili podloga za ovaj kolač sa višnjama, a bez pečenja pripremi se najpre tako što se prvo umuti 300 g šlaga u prahu sa 200 ml kisele vode, a onda se u to doda 300 g mlevenog keksa I sve zamesi ručno varjačom. Smesu naneti u veći obruč od pleha kome se vadi dno ili u nešto dubljem,  a povećem plehu (ovaj kolač ostaje u svom plehu i to treba imati u vidu).

Fil beli skuva se od sledećih sastojaka:

2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake

1 litar mleka

7 kašika smeđeg šećera

Skuvani fil smaći sa ringle, a kad se sve malo prohladi u to još dodati 100 g margarina te izmutiti mikserom.

Preko podloge odmah naneti beli fil.

Zatim napraviti završni treći sloj od višanja i želatina. Prvo skuvati 300 g očišćenih višanja (marela) sa 1 litrom hladne vode i zasladiti sve po ukusu (dodajem 4 kašike smeđeg šećera).

Kada se višnje ukuvaju potrebno je razmutiti 3 kašike gustina u malo hladne vode, a onda sve dodati u višnje i kuvati dok se ne zgusne.

Kada se sve zgusne, razmutiti 2 kesice želatina (20 g ili 2 supene kašike) u malo hladne vode i dodati u vruće višnje, a onda razmutiti da se sve lepo sjedini te pustiti da se prohladi.

Kada se želatin prohladi naneti završni treći sloj.

Može se po želji umutiti 300 ml tečne slatke pavlake i onda naneti preko kolača kao četvrti dekorativni sloj, ali i ne mora.

Kolač ostaviti u frižideru do sutradan.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар