недеља, 6. јун 2021.

KREM OD BUNDEVE

 

 

Ovo je mrsna varijanta, a od ove količine ispadne 8 zdelica onih koje često koristimo za sipanje sutlije ili pudinga.

Skuvati 1 kg očišćenih bundeva.

Kuvanu bundevu dobro ocediti od suviška vode, pa izblendirati.

U šerpu staviti da provri:

300 ml mleka

4 kašike smeđeg šećera

1 kesicu vanil šećera

50 g margarina

Posebno razmutiti:

200 ml mleka

3-4 kašike gustina

1 celo jaje

A kada prva masa provri dodati ove razmućene druge sastojke i ukuvati gust i glatko fin fil na tišoj vatri.

Umutiti posebno još 200 ml slatke pavlake.

Smaći kuvani fil, pa u njega dodati:

izblendiranu bundevu i

umućenu slatku pavlaku

Sve promutiti mikserom da se dobro sjedini.

Po dnu svake činije nadbroti po 2-3 keksa petita, a zatim napuniti zdelice do vrha skuvanim kremom.

Po vrhu dekorisati rendanom čokoladom onom za kuvanje.

Ohladiti pre serviranja.

Prijatno!

 


Нема коментара:

Постави коментар