KREM OD BUNDEVE
Ovo je mrsna varijanta, a od ove količine ispadne 8
zdelica onih koje često koristimo za sipanje sutlije ili pudinga.
Skuvati 1 kg očišćenih bundeva.
Kuvanu bundevu dobro ocediti od suviška vode, pa
izblendirati.
U šerpu staviti da provri:
300 ml mleka
4 kašike smeđeg šećera
1 kesicu vanil šećera
50 g margarina
Posebno razmutiti:
200 ml mleka
3-4 kašike gustina
1 celo jaje
A kada prva masa provri dodati ove razmućene druge
sastojke i ukuvati gust i glatko fin fil na tišoj vatri.
Umutiti posebno još 200 ml slatke pavlake.
Smaći kuvani fil, pa u njega dodati:
izblendiranu bundevu i
umućenu slatku pavlaku
Sve promutiti mikserom da se dobro sjedini.
Po dnu svake činije nadbroti po 2-3 keksa petita, a zatim napuniti zdelice do vrha skuvanim kremom.
Po vrhu dekorisati rendanom čokoladom onom za
kuvanje.
Ohladiti pre serviranja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар