LENJA PITA OD BUNDEVE
Zamesiti testo, od sledećih sastojaka, a onda ga
ostaviti da odmori najmanje pola sata na sobnoj temperaturi pokriveno
kuhinjskom pamučnom krpom ili streč folijom, šta više imate:
300 g integralnog pšeničnog brašna
40 g smeđeg šećera
150 g svinjske masti i
3 umućena cela jajeta
Izrendati budnevu na krupu stranu rendeta. Bundevu
ne treba dinstati, ali samo u nju treba dodati 1 kesicu vanil šećera i 170 g
smeđeg šećera (bundevu nisam merila, a treba oko 1 kg; no više od 600-700 g ne
treba). U sve ide i 1 kašičica cimeta u prahu. Meni je ispalo preslatko, pa
preporučujem da šećer smanjite.
Testo treba podeliti na dve polovine, a prva se
rastanji po dnu posude za pečenje, i preko nje odmah nanese sva bundeva, a onda
se drugom rastanjenom korom prekrije kolač.
Po vrhu testo izbosti ili izbockati jelovnom
viljuškom.
Treba još jedan detalj, ali ne mora, a i ja sam ga
slučajno zaboravila (umuti se pre pečenja 1 žumance sa mlo vode i time se
premaže lenja pita pre pečenja).
Ispeći na 180-200 stepeni oko 45-50 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар