NADEVENE TIKVICE




Uzeti 3 veće tikvice, pa ih oguliti, preseći svaku preko pola, a onda ih izdubiti po sredini nožem, pa napraviti udubljenja, koja će se napuniti nadevom koji sledi, a koji se na kratko proprži.

Ovako pripremljene tikvice posoliti sa malo kulinat začina i poređati po dnu zemljane posude koja se malo poulji i u koju se uspe malo vode.

Dakle, na malo ulja propržiti:

belo pileće meso isečeno na sitne kockice

vezicu peršuna

vezicu mirođije

2-3 struka mladog ljubičastog luka

morska krupna so

crni mleveni biber

beli luk u granulama

Kada se ovim nadevom napune ili nafiluju sve tikvice (6 polutki), uzeti kiselu pavlaku te svaku tikvicu premazati debljim slojem pavlake.

Zatim sve zapeći na 200 stepeni, dok jelo ne porumeni.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi