понедељак, 7. јун 2021.

NADEVENE TIKVICE




Uzeti 3 veće tikvice, pa ih oguliti, preseći svaku preko pola, a onda ih izdubiti po sredini nožem, pa napraviti udubljenja, koja će se napuniti nadevom koji sledi, a koji se na kratko proprži.

Ovako pripremljene tikvice posoliti sa malo kulinat začina i poređati po dnu zemljane posude koja se malo poulji i u koju se uspe malo vode.

Dakle, na malo ulja propržiti:

belo pileće meso isečeno na sitne kockice

vezicu peršuna

vezicu mirođije

2-3 struka mladog ljubičastog luka

morska krupna so

crni mleveni biber

beli luk u granulama

Kada se ovim nadevom napune ili nafiluju sve tikvice (6 polutki), uzeti kiselu pavlaku te svaku tikvicu premazati debljim slojem pavlake.

Zatim sve zapeći na 200 stepeni, dok jelo ne porumeni.

Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар