NADEVENE TIKVICE
Uzeti 3 veće tikvice, pa ih oguliti, preseći svaku
preko pola, a onda ih izdubiti po sredini nožem, pa napraviti udubljenja, koja
će se napuniti nadevom koji sledi, a koji se na kratko proprži.
Ovako pripremljene tikvice posoliti sa malo kulinat
začina i poređati po dnu zemljane posude koja se malo poulji i u koju se uspe
malo vode.
Dakle, na malo ulja propržiti:
belo pileće meso isečeno na sitne kockice
vezicu peršuna
vezicu mirođije
2-3 struka mladog ljubičastog luka
morska krupna so
crni mleveni biber
beli luk u granulama
Kada se ovim nadevom napune ili nafiluju sve tikvice
(6 polutki), uzeti kiselu pavlaku te svaku tikvicu premazati debljim slojem
pavlake.
Zatim sve zapeći na 200 stepeni, dok jelo ne
porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар