NAMAZ OD PILEĆE DŽIGERICE



Kako da napravite idealan namaz za doručak, uz malo zdravog integralnog, a beskvasnog hleba, i dosta svežeg povrća po vrhu kriške ili kako da se otarasite nezdravih industrijskih hemijskih pašteta i elemenata.

Za ovaj namaz potrebno je imati određenu količinu pileće džigericu (oko 380 g najmanje).

Na malo ulja prodinstati džigericu uz dodavanje po koje kapi vode, a onda u to dodati iseckanog crnog mladog luka i 2-3 manje rendane šargarepe.

Sve posoliti, pobiberiti i dodati mlevenog muskatnog oraščića.

Kada se sve lepo prodinsta i ukuva, dakle omekavi, u jelo dodati 200 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje i kratko prokuvati.

Smaći sa ringle i štapnim blenderom izmiksati, a onda u sve to ubaciti jednu kockicu margarina (oko 50 g).

Ostaviti da se sve dobro ohladi i stegne,  a onda čuvati u frižideru dok traju zalihe.

Prijatno!

 

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi