PILEĆI BATACI SA DOSTA POVRĆA



Po dnu šerpe ili neke druge posude u kojoj se današnji ručak peče, usuti samo malo ulja, a onda iseći sledeće povrće:

mladi crveni krompir isečen na kriške

bukovače, a ako su sitnije poređati ih čitave

nekoliko čena belog luka

vezica svežeg peršuna

Svo ovo povrće izmešati i začiniti začinom kulinat, a onda sve preliti sa malo ulja.

Pileće batake posebno usoliti i poređati preko povrća, pa sve zapeći na 200 stepeni.

Ovo jelo garnirati svežom zakišeljenom salatom od sledećeg povrća: rukola, reckava zelena salata, crni luk, krastavac.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi