субота, 12. јун 2021.

POHOVANE BUKOVAČE

 



Oprati pod mlazom hladne vode oko 500-600 g svežih bukovača, a onda ih posoliti i pobiberiti i pustiti malo da odstoje.

Zatim bukovače uvaljati sa obe strane u belo pšenično brašno.

Umutiti 4 komada jaja te svaku bukovaču opet sa obe strane uvaljati u jaje.

I na kraju svaku bukovaču provući kroz prezlu, sa obe strane.

Ovako pripremljene bukovače treba odmah ispržiti na dobro zagrejanom ulju, tj. ispohvati ih sa obe strane.

Pržiti na zagrejanom ulju, na ringli koja je smanjena sa trojke i podešena na 2,5 te pustiti da bukovače dobro porumene sa obe strane.

Kako servirati ovako spremljene bukovače ili čime garnirati. Ideja ima zaista mnogo. Recimo ovako:

Umutiti 100 g majoneza sa 2 kašike kisele pavlake te u svaku porciju (bukovače su pržene u većem tiganju, tri puta, a ispadnu 3 veće ili 4 manje porcije od ove količine) staviti po 1-2 supene kašike ovog preliva i dekorista po vrhu preliv sa malo svežeg peršuna.

Ovo jelo garnirati svežom salatom (mešavina: krastavac, reckava salata, crveni mladi luk, morska so, maslinovo ulje).

I još naseckati jednu svežu zelenu papriku kao prilog.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар