POHOVANE BUKOVAČE
Oprati pod
mlazom hladne vode oko 500-600 g svežih bukovača, a onda ih posoliti i
pobiberiti i pustiti malo da odstoje.
Zatim
bukovače uvaljati sa obe strane u belo pšenično brašno.
Umutiti 4
komada jaja te svaku bukovaču opet sa obe strane uvaljati u jaje.
I na kraju
svaku bukovaču provući kroz prezlu, sa obe strane.
Ovako pripremljene
bukovače treba odmah ispržiti na dobro zagrejanom ulju, tj. ispohvati ih sa obe
strane.
Pržiti na
zagrejanom ulju, na ringli koja je smanjena sa trojke i podešena na 2,5 te
pustiti da bukovače dobro porumene sa obe strane.
Kako servirati
ovako spremljene bukovače ili čime garnirati. Ideja ima zaista mnogo. Recimo
ovako:
Umutiti 100
g majoneza sa 2 kašike kisele pavlake te u svaku porciju (bukovače su pržene u
većem tiganju, tri puta, a ispadnu 3 veće ili 4 manje porcije od ove količine) staviti
po 1-2 supene kašike ovog preliva i dekorista po vrhu preliv sa malo svežeg peršuna.
Ovo jelo
garnirati svežom salatom (mešavina: krastavac, reckava salata, crveni mladi luk,
morska so, maslinovo ulje).
I još naseckati
jednu svežu zelenu papriku kao prilog.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар