POSLASTICA TRI RADOSTI
Duži, a uži pleh – onaj u kome se peče komisbrot,
obložiti streč folijom (a može i sa dve kese od zamrzivača) i po dnu pleha, a
zatim po obodima, dakle sa stranice svake poređati keks petit.
Skuvati fil od sledećih sastojaka:
400 ml mleka
4 kašike griza
2 kašike smeđeg šećera
Kuvano smći sa ringle, pa u sve to umeštai 100 g
crne čokolade i 3 kašike mlevenih lešnika.
Polovinu ovog fila preliti u pleh preko keksa, a
zatim preko toga nadrobiti 6-7 biskvita, pa poređati sveže očišćene marele, a
onda sve zaliti sa 100 g bele rastopljene čokolade.
Potom poređati keks petit ceo, a onda do vrha
napuniti ostatkom čokoladnog fila.
Ohladiti dobro u frižideru, a potom prevrnuti na tacnu kad se stegne i
omekavi.
Po želji može se okolo premazati umućenim šlagom ili
slatkom pavlakom, ali i ne mora.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар