POSLASTICA TRI RADOSTI

 



Duži, a uži pleh – onaj u kome se peče komisbrot, obložiti streč folijom (a može i sa dve kese od zamrzivača) i po dnu pleha, a zatim po obodima, dakle sa stranice svake poređati keks petit.

Skuvati fil od sledećih sastojaka:

400 ml mleka

4 kašike griza

2 kašike smeđeg šećera

Kuvano smći sa ringle, pa u sve to umeštai 100 g crne čokolade i 3 kašike mlevenih lešnika.

Polovinu ovog fila preliti u pleh preko keksa, a zatim preko toga nadrobiti 6-7 biskvita, pa poređati sveže očišćene marele, a onda sve zaliti sa 100 g bele rastopljene čokolade.

Potom poređati keks petit ceo, a onda do vrha napuniti ostatkom čokoladnog fila.

Ohladiti dobro u frižideru,  a potom prevrnuti na tacnu kad se stegne i omekavi.

Po želji može se okolo premazati umućenim šlagom ili slatkom pavlakom, ali i ne mora.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi