понедељак, 7. јун 2021.

SARMICA druga verzija

 



Nabrati u plasteniku "Hirošima" mlade liske ranog kupusa, a onda ih preliti ključalom vodom te pustiti kratko da omekave.

Na dlan uzimati 2-3 liske ukoliko su manje (a jesu jer su prve i rane), a zatim napraviti preko šake jednu veću lisku.

Na sredinu svake liske staviti kašu, a onda malo prevrnuti po krajevima liske i urolati male sarmice.

Kaša se pripremi na sledeći jednostavan način:

Na malo ulja prodinsta se mladi isečeni luk (struk crnog i struk belog), a onda se sve začini dodavanjem uobičajenih kuhinjskih začina: morska so, mleveni crni biber i začin kulinat.

U luk se na kraju doda mleveno juneće meso i po potrebi nalije koja kap vode i prodinsta sve kratko.

Na kraju u sve se to ili ovo treba umešati svežu vezicu iseckanog  peršuna.

Potrebno je još prokuvati malo pirinča, a onda kuvani pirinač umešati u ovu kašu.

Uvijene sarmice posložiti u stakleni sud za pečenje, posuti alevom slatkom paprikom i naliti toplom vodom.

Sve zapeći u rerni.

Uz ovu sarmicu obavezno ide po jedna čaša kiselog mleka.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар