SARMICA druga verzija
Nabrati u plasteniku "Hirošima" mlade liske ranog kupusa, a onda
ih preliti ključalom vodom te pustiti kratko da omekave.
Na dlan uzimati 2-3 liske ukoliko su manje (a jesu
jer su prve i rane), a zatim napraviti preko šake jednu veću lisku.
Na sredinu svake liske staviti kašu, a onda malo
prevrnuti po krajevima liske i urolati male sarmice.
Kaša se pripremi na sledeći jednostavan način:
Na malo ulja prodinsta se mladi isečeni luk (struk
crnog i struk belog), a onda se sve začini dodavanjem uobičajenih kuhinjskih začina:
morska so, mleveni crni biber i začin kulinat.
U luk se na kraju doda mleveno juneće meso i po
potrebi nalije koja kap vode i prodinsta sve kratko.
Na kraju u sve se to ili ovo treba umešati svežu
vezicu iseckanog peršuna.
Potrebno je još prokuvati malo pirinča, a onda kuvani
pirinač umešati u ovu kašu.
Uvijene sarmice posložiti u stakleni sud za pečenje,
posuti alevom slatkom paprikom i naliti toplom vodom.
Sve zapeći u rerni.
Uz ovu sarmicu obavezno ide po jedna čaša kiselog mleka.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар