SRNEĆI GULAŠ
Za ovaj gulaš potrebna je najmanje plećka od
srndaća. Ukoliko je meso zaleđeno, potrebno je odleti ga, a onda ga preko noći
pustiti da odstoji ili odmori u sledećoj marinadi.
Marinada se spremi od ovih aromatičnih sastojaka,
tj. začina:
seckani list svežeg začinskog bosiljka
vezica sveže nasečenog lista peršuna
suvi začin ruzmarina
sitno naseckani beli luk
alkoholno sirće
ulje
morska krupna so
Sutradan meso izvaditi iz marinade i sitno iseckati,
kao za svaki gulaš srneće meso.
Najpre u šerpu ubaciti sitno isečeno povrće
(raznovrsno):
3 srednja paradajza
2 sveže žute paprike
3 manje rendane šargarepe
crni mladi luk
beli luk
U povrće ubaciti meso, povremeno dosipati vodu i
dinstati najmanje 1,5 do 2 sata na tihoj vatri, lagano i poklopljeno uz
sporadična mešanja.
Gulaš treba začiniti sledećim začinima:
mleveni crni biber
2-3 liske suvog lovora
aleva paprika (i slatka, ali i ljuta)
začin kulinat
so po potrebi
Pred kraj u ovo jelo treba dodati 200 ml neutralne
pavlake za kuvanje i još malo sve prokuvati.
Obavezno ovaj gulaš garnirati umućenim pireom od
mladih krompira.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар