SRNEĆI GULAŠ

 



Za ovaj gulaš potrebna je najmanje plećka od srndaća. Ukoliko je meso zaleđeno, potrebno je odleti ga, a onda ga preko noći pustiti da odstoji ili odmori u sledećoj marinadi.

Marinada se spremi od ovih aromatičnih sastojaka, tj. začina:

seckani list svežeg začinskog bosiljka

vezica sveže nasečenog  lista peršuna

suvi začin ruzmarina

sitno naseckani beli luk

alkoholno sirće

ulje

morska krupna so

Sutradan meso izvaditi iz marinade i sitno iseckati, kao za svaki gulaš srneće meso.

Najpre u šerpu ubaciti sitno isečeno povrće (raznovrsno):

3 srednja paradajza

2 sveže žute paprike

3 manje rendane šargarepe

crni mladi luk

beli luk

U povrće ubaciti meso, povremeno dosipati vodu i dinstati najmanje 1,5 do 2 sata na tihoj vatri, lagano i poklopljeno uz sporadična mešanja.

Gulaš treba začiniti sledećim začinima:

mleveni crni biber

2-3 liske suvog lovora

aleva paprika (i slatka, ali i ljuta)

začin kulinat

so po potrebi

Pred kraj u ovo jelo treba dodati 200 ml neutralne pavlake za kuvanje i još malo sve prokuvati.

Obavezno ovaj gulaš garnirati umućenim pireom od mladih krompira.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi