ŠVARCVALD TUNEL
Pripremiti
koru od sledećih sastojaka:
4 jajeta
100 g smeđeg
šećera
1 kesica
vanil šećera
80 g belog pšeničnog
brašna
20 g
gustina
1 kesica
praška za pecivo
20 g kako
praha
Korica se muti
tako što se najpre umute belanca, šećer i vanil šećer sve dok se ne dobije gust
šam, a mutiti treba mikserom. Zatim se dodaju žumanca. Potom dodati suve sastojke
(brašno, gustin, kakao, prašak za pecivo) te sve izmešati drvenom varjačom, dakle
ručno.
Ispeći kolač
u pravougaonom plehu, koji obavezno treba obložiti kolačarskim papirom, a ispeći
sve treba na 200 stepeni po Celzijusu oko15-ak minuta.
Pečenu i prohlađenu
koru iseći na dva dela, po dužoj strani kore, s tim što prva kora treba da bude
za 4 centimenta šira do kore druge.
Potrebno je
zatim umutiti 400-500 ml slatke pavlake i to će biti fil prvi.
I još treba
skuvati fil drugi, na sledeći način:
Na malo
vode skuvati sveže marele (višnje) oko 2-3 šake, pa u sve to ubaciti 30 g
smeđeg šećera, 1 kesicu vanil šećera i prokuvati kratko. Posebno razmutiti 35 g
gustina u 100 ml soka od višanja (sok se dobije prilikom čišćenja marela, a ako
nema dovoljno soka može i voda). A čim kuvanjem omekave višnje usuti razmućen gustin te ukuvati fil na
gusto. Pošto se skuva ovaj fil drugi potrebno ga je jako dobro ohladiti.
Ostaje samo
još da se sve poređa po duguljastoj tacni, ali ovako:
veća kora
polovina prvog
fila, tj.šlaga od umućene slatke pavlake (drugu plovinu ostaviti za dekorisanje
okolo i po vrhu)
drugi fil od
višanja
preklopiti sve
manjom korom
ostatkom prvog
fila pemazati Švarcvald tunel okolo i sa strane.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар