TROBOJAC
Umutiti koru od sledećih sastojaka:
5 celih jaja (prvo mutiti šećer i belanca, a onda
dodati žumanca i ta priča je već klasika)
50 g smeđeg šećera
50 g belog brašna
1 prašak za pecivo
50 g mlevenog keksa
Sasuti u podmazan pleh umućenu masu (pleh se podmaže
uljem i pospe sa malo belog brašna) i ispeći na 200-180 stepeni.
Skuvati fil od sledećih sastojaka:
1 litar mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika smeđeg šećera
1 vanil šećer
Kuvano smaći sa ringle i dodati 250 g margarina i
odmah izmutiti mikserom, a zatim fil podeliti na dva pravična dela. Prvi deo
ostaje žut, a u drugi deo dodati 200 g
otopljene crne čokolade za kuvanje.
Ovaj kolač ostaje u plehu, a onda se preko ispečene
korice nanose filovi (3 po boji različita fila, te otuda naziv trobojac) ovim redom
ili redosledom:
čokoladni ili tamno braon fil
crveni fil od višanja
i kao treći dolazi žuti fil
Ostalo je čuti kako se kuva taj crveni fil ili fil
od višanja.
U šepru sasuti:
500 g očišćenih višanja
100 g smeđeg šećera
100 ml hladne vode
Čim počne sve da vri izblendirati štapnim mikserom
(a može da se izmiksa i pre kuvanja), a onda ukuvati kratko, pa usuti u sve to
1 kesicu pudinga od jagode razblaženu sa malo hladne vode.
Pošto su naneta sva 3 fila preko pečene korice (čokoladni
tamno braon, crveni i žuti) ostaje još da se samo umuti 200 ml slatke tečne
pavlake (ili 200 g šlaga u prahu) i da se njome dekoriše kolač.
Kolač ohladiti u frižideru do sečenja.
P.S. Umesto višanja mogu jagode.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар