понедељак, 7. јун 2021.

TROBOJAC




Umutiti koru od sledećih sastojaka:

5 celih jaja (prvo mutiti šećer i belanca, a onda dodati žumanca i ta priča je već klasika)

50 g smeđeg šećera

50 g belog brašna

1 prašak za pecivo

50 g mlevenog keksa

Sasuti u podmazan pleh umućenu masu (pleh se podmaže uljem i pospe sa malo belog brašna) i ispeći na 200-180 stepeni.

Skuvati fil od sledećih sastojaka:

1 litar mleka

3 pudinga od vanile

6 kašika smeđeg šećera

1 vanil šećer

Kuvano smaći sa ringle i dodati 250 g margarina i odmah izmutiti mikserom, a zatim fil podeliti na dva pravična dela. Prvi deo ostaje žut,  a u drugi deo dodati 200 g otopljene crne čokolade za kuvanje.

Ovaj kolač ostaje u plehu, a onda se preko ispečene korice nanose filovi (3 po boji različita fila, te otuda naziv trobojac) ovim redom ili redosledom:

čokoladni ili tamno braon fil

crveni fil od višanja

i kao treći dolazi žuti fil

Ostalo je čuti kako se kuva taj crveni fil ili fil od višanja.

U šepru sasuti:

500 g očišćenih višanja

100 g smeđeg šećera

100 ml hladne vode

Čim počne sve da vri izblendirati štapnim mikserom (a može da se izmiksa i pre kuvanja), a onda ukuvati kratko, pa usuti u sve to 1 kesicu pudinga od jagode razblaženu sa malo hladne vode.

Pošto su naneta sva 3 fila preko pečene korice (čokoladni tamno braon, crveni i žuti) ostaje još da se samo umuti 200 ml slatke tečne pavlake (ili 200 g šlaga u prahu) i da se njome dekoriše kolač.

Kolač ohladiti u frižideru do sečenja.

P.S. Umesto višanja mogu jagode.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар