понедељак, 7. јун 2021.

VASKRŠNJA TORTA 2021– ne peče se

 




Zamesiti podlogu od sledećih sastojaka:

150 g mlevenog keksa

100 g istopljenog margarina

100 ml hladnog mleka

100 g preprženih mlevenih lešnika

70 g smeđeg šećera

Ovu glatku masu rastanjiti u obruč čiji je prečnik 23 centimetra (uzeti obruč od pleha kome se otključava dno te obruč staviti preko tacne za tortu).

Na tišoj ringli rastopiti 200 g bele čokolade sa 50 ml tečne slatke pavlake, a onda sve smaći sa ringle, pa prohladiti ovu krem masu.

Kada se to fino prohladi potom u jednu veću vanglicu sasuti 400 ml tečne slatke pavlake i  400 g krem sira i umutiti, a onda u to dodati prohlađenu krem masu i još malo izmiksati da se sjedini i stegne (dakle dodaje se ona istopljena bela čokolada, mada mogu i svi sastojci da se dodaju odjednom i da se umute skupa, ali ja sam ovako).

Preko već formirane podloge naneti samo krem i to nije sve, mada je sve jako brzo.

I još malo truda, a potrebno je za dekoraciju rastopiti na tišoj ringli 50 g crne čokolade i 50 ml tečne slatke pavlake.

Rastopljenu crnu čokoladu naneti preko vrha torte, a kad se čokolada malo više stegne sve posuti sa 2-3 kašike prženih mlevenih lešnika.

Ohladiti do sutradan u frižideru, a onda pre služenja osloboditi obruča i iseći po želji.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар