VASKRŠNJA TORTA 2021– ne peče se
Zamesiti podlogu od sledećih sastojaka:
150 g mlevenog keksa
100 g istopljenog margarina
100 ml hladnog mleka
100 g preprženih mlevenih lešnika
70 g smeđeg šećera
Ovu glatku masu rastanjiti u obruč čiji je prečnik
23 centimetra (uzeti obruč od pleha kome se otključava dno te obruč staviti
preko tacne za tortu).
Na tišoj ringli rastopiti 200 g bele čokolade sa 50
ml tečne slatke pavlake, a onda sve smaći sa ringle, pa prohladiti ovu krem
masu.
Kada se to fino prohladi potom u jednu veću vanglicu
sasuti 400 ml tečne slatke pavlake i 400
g krem sira i umutiti, a onda u to dodati prohlađenu krem masu i još malo izmiksati
da se sjedini i stegne (dakle dodaje se ona istopljena bela čokolada, mada mogu
i svi sastojci da se dodaju odjednom i da se umute skupa, ali ja sam ovako).
Preko već formirane podloge naneti samo krem i to
nije sve, mada je sve jako brzo.
I još malo truda, a potrebno je za dekoraciju rastopiti
na tišoj ringli 50 g crne čokolade i 50 ml tečne slatke pavlake.
Rastopljenu crnu čokoladu naneti preko vrha torte, a
kad se čokolada malo više stegne sve posuti sa 2-3 kašike prženih mlevenih
lešnika.
Ohladiti do sutradan u frižideru, a onda pre služenja
osloboditi obruča i iseći po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар