ZAPEČENE BUKOVAČE

 


Veći pleh i to onaj od rerne obložiti kolačarskim papirom.

Zatim poređati svuda po plehu koliko god može da stane opranih bukovača i dobro posoliti sitnim zrncima morske soli.

Naseći vezicu-dve svežeg peršuna i posuti sa što viš peršuna bukovače.

Potom očistiti nekoliko čena belog luka i posuti između bukovača beli luk, a kako bi sve dobilo finu aromu.

I na kraju pouljiti maslinovim uljem ili mešavinom maslinovog i biljnog ulja po vrhu svakog šeširića, ali samo malo.

Ispeći između 200-250 stepeni fino dok ne porumeni jelo.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi