ZAPEČENE PALAČINKE SA SIROM I BUNDEVOM
Za ovo jelo prvo treba ispeći najmanje 12-13 velikih
palačinaka, a kako brzo i jednostavno pravimo palačinke bez recepta, a od oka,
kazano je u receptu prethodnom, kada su se nadevale slane palačinke sa blitvom.
Ako smo ručali dakle slano, za dezert možemo
priuštiti nešto slatko, ali tek pošto isteknu najmanje 3 sata.
Umesto budneve koristim neki dan nađenu domaću tikvu
koja je jako slična bundevi.
Bundevu treba izrendisati na krupnoj strani rendeta.
U šerpi se prodinsta:
bundeva
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
domaći liker od nane (može i neki drugi)
i malo vode za dinstanje
Omekavljena bundeva se dobro prohladi, a kad se
prohladi u bundevu treba još dodati:
2 manje kriške kravljeg izgnječenog sira
4 kašike smeđeg šećera
2 cela umućena jajeta
Ovim dobijenim nadevom premazati obilato svaki
palačinak, a onda ga urolati i posložiti
u veću vatrostalnu činiju.
Pečene palačinke premazati prelivom, koji se napravi
tako što se 200 ml tečne slatke pavlake pomeša sa 1 celim jajetom.
Ispeći sve na 200 stepeni dok poslastica ne
porumeni.
Prijatan dezert ili slatka užina!
Коментари
Постави коментар