понедељак, 7. јун 2021.

ZAPEČENE PALAČINKE SA SIROM I BUNDEVOM



Za ovo jelo prvo treba ispeći najmanje 12-13 velikih palačinaka, a kako brzo i jednostavno pravimo palačinke bez recepta, a od oka, kazano je u receptu prethodnom, kada su se nadevale slane palačinke sa blitvom.

Ako smo ručali dakle slano, za dezert možemo priuštiti nešto slatko, ali tek pošto isteknu najmanje 3 sata.

Umesto budneve koristim neki dan nađenu domaću tikvu koja je jako slična bundevi.

Bundevu treba izrendisati na krupnoj strani rendeta.

U šerpi se prodinsta:

bundeva

3 kašike smeđeg šećera

1 kašičica cimeta

domaći liker od nane (može i neki drugi)

i malo vode za dinstanje

Omekavljena bundeva se dobro prohladi, a kad se prohladi u bundevu treba još dodati:

2 manje kriške kravljeg izgnječenog sira

4 kašike smeđeg šećera

2 cela umućena jajeta

Ovim dobijenim nadevom premazati obilato svaki palačinak,  a onda ga urolati i posložiti u veću vatrostalnu činiju.

Pečene palačinke premazati prelivom, koji se napravi tako što se 200 ml tečne slatke pavlake pomeša sa 1 celim jajetom.

Ispeći sve na 200 stepeni dok poslastica ne porumeni.

Prijatan dezert ili slatka užina!

 

Нема коментара:

Постави коментар