BRZI KOLAČ SA RENDANIM JABUKAMA
Umutiti biskvit od sledećih sastojaka:
3 belanca
1 čaša smeđeg šećera (mera je čaša do jogurta
zapremine 180-200 ml)
3 žumanca
1 čaša biljnog jestivog ulja
1 čaša jogurta
1 prašak za pecivo
2 čaše belog pšeničnog brašna
Testo razasuti u kalup za pečenje koji se pre toga
poulji i pobrašnjavi.
Po vrhu kolača, ali pre pečenja nabacati što više svežih
izrendanih letnjih jabuka (isto ovako može i od nekog drugog sezonskog voća, kao što su kajsije,
breskve, višnje, itd.)
Ispeći između 180-200 stepeni po Celzijusu, i naravno
kolač jako dobro istištati dok ne
porumeni.
Dobro ohladiti ispečen kolač te ga iseći na šnite
ili neki drugi željeni oblik.
Može se posipati i prah šećerom, ali i ne mora.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар