четвртак, 22. јул 2021.

BRZI KOLAČ SA RENDANIM JABUKAMA



Umutiti biskvit od sledećih sastojaka:

3 belanca

1 čaša smeđeg šećera (mera je čaša do jogurta zapremine 180-200 ml)

3 žumanca

1 čaša biljnog jestivog ulja

1 čaša jogurta

1 prašak za pecivo

2 čaše belog pšeničnog brašna

Testo razasuti u kalup za pečenje koji se pre toga poulji i pobrašnjavi.

Po vrhu kolača, ali pre pečenja nabacati što više svežih izrendanih letnjih jabuka (isto ovako može i  od nekog drugog sezonskog voća, kao što su kajsije, breskve, višnje, itd.)

Ispeći između 180-200 stepeni po Celzijusu, i naravno kolač jako dobro  istištati dok ne porumeni.

Dobro ohladiti ispečen kolač te ga iseći na šnite ili neki drugi željeni oblik.

Može se posipati i prah šećerom, ali i ne mora.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар