ČUPAVCI
Umutiti biskvit ili testo, tj. koricu za čupavce od sledećih
sastojaka:
4 belanca
150 g smeđeg šećera
1 kesica vanil šećera
4 žumanca
prstohvat morske sitne soli
100 ml biljnog ulja
150 ml hladnog kravljeg mleka
1 prašak za pecivo i
250 g belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)
Ispeći kolač u plehu koji je obložen kolačarskim
papirom, između 180-190 stepeni oko 20-ak minuta.
Prohlađenu koricu iseći na kocke po željenoj
veličini.
Potrebno je još napraviti umak ili čokoladni preliv
u koji će se potapati čupavci, a za to je dakle nužno rastopiti sledeće:
150 g margarina
200 g crne dezertne čokolade za kuvanje
25 g smeđeg šećera i
350 ml hladnog kravljeg mleka
Svaku kockicu potopiti u ovaj preliv i brzo izvaditi,
a onda uvaljati u kokos brašno (potrebno je manje od 200 g kokosa).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар