ČUPAVCI

 


Umutiti biskvit ili testo, tj. koricu za čupavce od sledećih sastojaka:

4 belanca

150 g smeđeg šećera

1 kesica vanil šećera

4 žumanca

prstohvat morske sitne soli

100 ml biljnog ulja

150 ml hladnog kravljeg mleka

1 prašak za pecivo i

250 g belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)

Ispeći kolač u plehu koji je obložen kolačarskim papirom, između 180-190 stepeni oko 20-ak minuta.

Prohlađenu koricu iseći na kocke po željenoj veličini.

Potrebno je još napraviti umak ili čokoladni preliv u koji će se potapati čupavci, a za to je dakle nužno rastopiti sledeće:

150 g margarina

200 g crne dezertne čokolade za kuvanje

25 g smeđeg šećera i

350 ml hladnog kravljeg mleka

Svaku kockicu potopiti u ovaj preliv i brzo izvaditi, a onda uvaljati u kokos brašno (potrebno je manje od 200 g kokosa).

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi