KOLAČ SA VIŠNJAMA
Zamesiti biskvit od sledećih sastojaka:
250 g belog pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
100 g otopljenog margarina
1 kesica vanil šećera
100 g smeđeg šećera i
1 celo jaje
Čim zamesite ovo testo potrebno je da odmah odvojite
1/3 testa, da ga ubacite u kesu od zamrzivača i ostavite da se stegne u zamrzivaču
najmanje jedan sat, a kako bi posle moglo da se fino izrenda.
Preostalo testo rastanjiti u pleh u kome će se kolač
inače ispeći, ali pre nego rastanjite ovo testo potrebno je da malo nauljite
pleh i pobrašnjavite.
Za ovaj kolač potrebno je još očistiti odmrznute marele
ili neke druge višnje, a najmanje 500 do 800 g zaleđenih višanja izmereno.
Ostaje još da se skuva krem fil od sledećih sastojaka:
1 puding sa ukusom vanile
400 ml mleka
4 kašike smeđeg šećera
U vruć i gusto skuvan krem dodati 500 g kisele
pavlake i izmutiti fil mikserom (dodajem veću čašu od 380 g milerama i još 120
kisele pavlake).
Preko rastanjene podloge ili biskvita potrebno je sasuti
prohlađen krem fil, a onda po njemu
poređati marele, koje se pospu sa 10 g ili jednom celom kesicom vanil
šećera, a na kraju se sve lepo pospe
cimetom.
Iz zamrzivača se izvadi ona 1/3 testa te izrenda po vrhu kolača na krupnoj strani rendeta.
Kolač se ispeče na 180 stepeni oko 50-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар