недеља, 18. јул 2021.

KOLAČ SA VIŠNJAMA

 



Zamesiti biskvit od sledećih sastojaka:

250 g belog pšeničnog brašna

1 kesica praška za pecivo

100 g otopljenog margarina

1 kesica vanil šećera

100 g smeđeg šećera i

1 celo jaje

Čim zamesite ovo testo potrebno je da odmah odvojite 1/3 testa, da ga ubacite u kesu od zamrzivača i ostavite da se stegne u zamrzivaču najmanje jedan sat, a kako bi posle moglo da se fino izrenda.

Preostalo testo rastanjiti u pleh u kome će se kolač inače ispeći, ali pre nego rastanjite ovo testo potrebno je da malo nauljite pleh i pobrašnjavite.

Za ovaj kolač potrebno je još očistiti odmrznute marele ili neke druge višnje, a najmanje 500 do 800 g zaleđenih višanja izmereno.

Ostaje još da se skuva krem fil od sledećih sastojaka:

1 puding sa ukusom vanile

400 ml mleka

4 kašike smeđeg šećera

U vruć i gusto skuvan krem dodati 500 g kisele pavlake i izmutiti fil mikserom (dodajem veću čašu od 380 g milerama i još 120 kisele pavlake).

Preko rastanjene podloge ili biskvita potrebno je sasuti prohlađen krem fil,  a onda po njemu poređati marele, koje se pospu sa 10 g ili jednom celom kesicom vanil šećera,  a na kraju se sve lepo pospe cimetom.

Iz zamrzivača se izvadi ona 1/3 testa te izrenda  po vrhu kolača na krupnoj strani rendeta.

Kolač se ispeče na 180 stepeni oko 50-ak minuta.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар