PASTA SA TIKVICAMA
400 g testenina (makarona tzv. grkljančića) obariti,
tj. skuvati u posoljenoj vodi, pa kuvano ocedititi od viška vode i oprati pod
mlazom hladne vode od skroba.
Dve veće tikvice ali neoguljene iseckati na sitnije
kockice, te malo posoliti i propržiti na malo ulja na tišoj vatri i u to još ubaciti
3-4 čena sitno seckanog belog luka i prepržiti oko 15-ak minuta.
Smaći tikvice sa ringle i izblendirati štapnim mikserom,
a onda masu od tikvica podeliti na dva dela.
U prvi deo tikvica ubaciti oko 70 g kačkavalja
isečenog na fine sitne kockice, zatim dodati oprane makarone i sve dobro
izmešati.
Pouljiti pleh u kome će se ovo jelo zapeći i sasuti
makarone.
Po vrhu naneti preostalu polovinu izblendiranih
tikvica.
Sve završiti većim slojem sitno narendanog kačkavalja.
Zapeći jelo oko pola sata između 180-200 stepeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар