субота, 10. јул 2021.

PASTA SA TIKVICAMA

 



400 g testenina (makarona tzv. grkljančića) obariti, tj. skuvati u posoljenoj vodi, pa kuvano ocedititi od viška vode i oprati pod mlazom hladne vode od skroba.

Dve veće tikvice ali neoguljene iseckati na sitnije kockice, te malo posoliti i propržiti na malo ulja na tišoj vatri i u to još ubaciti 3-4 čena sitno seckanog belog luka i prepržiti oko 15-ak minuta.

Smaći tikvice sa ringle i izblendirati štapnim mikserom, a onda masu od tikvica podeliti na dva dela.

U prvi deo tikvica ubaciti oko 70 g kačkavalja isečenog na fine sitne kockice, zatim dodati oprane makarone i sve dobro izmešati.

Pouljiti pleh u kome će se ovo jelo zapeći i sasuti makarone.

Po vrhu naneti preostalu polovinu izblendiranih tikvica.

Sve završiti većim slojem sitno narendanog kačkavalja.

Zapeći jelo oko pola sata između 180-200 stepeni.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар