петак, 16. јул 2021.

PILAV OD BUKOVAČA

 



Željenu količinu oblog kineskog pirinča skuvati.

Zatim prepržiti povrće, a pre nego se u njega doda prokuvan i delimično skuvan pirinač.

Ne znam kako vi kuvate pirinač, ali postoji jedna ovakva priča o brzom kuvanju pirinča:

U šerpu staviti da provri oko 5 minuta na jakoj vatri pirinač i voda, ali u odnosu 1 prema 3, dakle 1 čaša pirinča, a 3 čaše vode. Kada to proključa smaći ili ostaviti na istoj ringli, ali poklopiti, te voditi računa da ne pokipi i pustiti još da pod parom nabubri oko 20-ak minuta i upije svu vodu.

Vratimo se dinstanju povrća, koje vrlo krato danas traje,  a potrebno je na malo ulja i natural začina prodinstati sledeće povrće:

sitno nasečene glavice ljubičastog luka

vezu svežeg lista peršuna

belog luka sitno naseckanog

sitno sečene mlade šargarepe

mlevenog crnog bibera

Itd – a sve po želji, mogućnostima i ideji…

Kada nabubri pirinač pomešati ga sa ovim povrćem i sve sasuti u pouljeni stakleni sud i još uliti malo hladne vode.

Bukovače posoliti i blago pouljiti, a potom ih utisnuti po površini pirinča.

Zapeći ovo jelo u rerni na 200 stepeni po Celzijusu mereno.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар