PILAV OD BUKOVAČA
Željenu količinu oblog kineskog pirinča skuvati.
Zatim prepržiti povrće, a pre nego se u njega doda
prokuvan i delimično skuvan pirinač.
Ne znam kako vi kuvate pirinač, ali postoji jedna
ovakva priča o brzom kuvanju pirinča:
U šerpu staviti da provri oko 5 minuta na jakoj
vatri pirinač i voda, ali u odnosu 1 prema 3, dakle 1 čaša pirinča, a 3 čaše vode.
Kada to proključa smaći ili ostaviti na istoj ringli, ali poklopiti, te voditi
računa da ne pokipi i pustiti još da pod parom nabubri oko 20-ak minuta i upije
svu vodu.
Vratimo se dinstanju povrća, koje vrlo krato danas traje, a potrebno je na malo ulja i natural začina
prodinstati sledeće povrće:
sitno nasečene glavice ljubičastog luka
vezu svežeg lista peršuna
belog luka sitno naseckanog
sitno sečene mlade šargarepe
mlevenog crnog bibera
Itd – a sve po želji, mogućnostima i ideji…
Kada nabubri pirinač pomešati ga sa ovim povrćem i sve
sasuti u pouljeni stakleni sud i još uliti malo hladne vode.
Bukovače posoliti i blago pouljiti, a potom ih
utisnuti po površini pirinča.
Zapeći ovo jelo u rerni na 200 stepeni po Celzijusu
mereno.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар