PUNJENE TIKVICE BEZ MESA
Tikvice oguliti, preseći preko pola, a zatim malom
kafenom kašičicom izdubiti po sredini, te napraviti čamčiće, koje potom treba
malo pouljiti, posoliti i zapeći tako prazne na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
Za to vreme prodinstati kašu za filovanje ili
punjenje čamčića, a od sledeći sastojaka:
malo biljnog jestivog ulja
isečeni ljubičasti, tj. crveni luk (može i crni luk)
sitno isečena sveža šargarepa
nasečena sveža žuta i zelena paprika
isečena sredina do tikvica
morska sitna so
Prodistano povrće smaći sa ringle, pa u to dodati
još:
vezu svežeg sitno seckanog peršuna
komad narendanog kačkavalja i
3 kašike prezle
Ovim nadevom nafilovati čamčiće od tikvica, a onda ih
ukrasiti sa što više izrendanog kačkavalja.
Sve vratiti u rernu te zapeći još oko 20-ak minuta
na istoj onoj temperaturi od oko 200 Celzijusovih stepeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар