понедељак, 26. јул 2021.

PUNJENE TIKVICE BEZ MESA

 



Tikvice oguliti, preseći preko pola, a zatim malom kafenom kašičicom izdubiti po sredini, te napraviti čamčiće, koje potom treba malo pouljiti, posoliti i zapeći tako prazne na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Za to vreme prodinstati kašu za filovanje ili punjenje čamčića, a od sledeći sastojaka:

malo biljnog jestivog ulja

isečeni ljubičasti, tj. crveni luk (može i crni luk)

sitno isečena sveža šargarepa

nasečena sveža žuta i zelena paprika

isečena sredina do tikvica

morska sitna so

Prodistano povrće smaći sa ringle, pa u to dodati još:

vezu svežeg sitno seckanog peršuna

komad narendanog kačkavalja i

3 kašike prezle

Ovim nadevom nafilovati čamčiće od tikvica, a onda ih ukrasiti sa što više izrendanog kačkavalja.

Sve vratiti u rernu te zapeći još oko 20-ak minuta na istoj onoj temperaturi od oko 200 Celzijusovih stepeni.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар