ROĐENDANSKA TORTA - ne peče se
U vanglici zamesiti:
500 ml jogurta od 0,9 % mlečne masti
350 g izlomljenog keksa (mešavina petita i plazme)
100 g smeđeg šećera
1 kesica vanil šećera
Pustiti da masa malo odstoji, a kad omekavi
formirati podlogu ove torte, a najbolje jeste rastanjiti sve u obruču onom od pleha
kome se otključava dno.
Fil ili voćni
deo, sličan je završnom delu, slično kao kod čizkejka, i on se pravi na ovakav
način:
U šerpici prokuvati vrlo kratko oko 300-400 g svežih
ili zamrznutih malina, a onda sve pošećeriti sa 3 kašike smeđeg šećera, te dodati
još malo vode, a zatim i jednu kesicu vanil šećera.
Kada maline omekave u to dodati 1 kašiku goveđeg
želatina razmućenog u malo hladne vode, i još samo malo prokuvati tek koliko da
sve pusti ključ ili dva do tri ključa…
Prohlađenu masu od malina naneti preko podloge, i odložiti
u frižider na dalje hlađenje i stezanje.
Kada se torta stegne umutiti 200 g šlaga u prahu i dekorisati
tortu, a onda istu osloboditi obruča.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар