уторак, 13. јул 2021.

ROĐENDANSKA TORTA - ne peče se

 


 

U vanglici zamesiti:

500 ml jogurta od 0,9 % mlečne masti

350 g izlomljenog keksa (mešavina petita i plazme)

100 g smeđeg šećera

1 kesica vanil šećera

Pustiti da masa malo odstoji, a kad omekavi formirati podlogu ove torte, a najbolje jeste rastanjiti sve u obruču onom od pleha kome se otključava dno.

 Fil ili voćni deo, sličan je završnom delu, slično kao kod čizkejka, i on se pravi na ovakav način:

U šerpici prokuvati vrlo kratko oko 300-400 g svežih ili zamrznutih malina, a onda sve pošećeriti sa 3 kašike smeđeg šećera, te dodati još malo vode, a zatim i jednu kesicu vanil šećera.

Kada maline omekave u to dodati 1 kašiku goveđeg želatina razmućenog u malo hladne vode, i još samo malo prokuvati tek koliko da sve pusti ključ ili dva do tri ključa…

Prohlađenu masu od malina naneti preko podloge, i odložiti u frižider na dalje hlađenje i stezanje.

Kada se torta stegne umutiti 200 g šlaga u prahu i dekorisati tortu,  a onda istu osloboditi obruča.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар