петак, 2. јул 2021.

SALATA OD VOĆA

 


Ovo je količina i mera za 6 dezertnih činija, dakle sezonske salate od svežeg voća.

U svaku činiju nadrobiti po 2 keksa petita (potrebno je 12 biskvita), a onda iscediti 1-2 pomoranžde te dobijenim sokom preliti keks tek toliko da dobro omekavi.

Potom u činije ređati slojeve svežeg sezonskog voća:

prvo idu isečene breskve (4 veće breskve i to oguljene)

zatim dolaze sveže maline (jedna manja činija malina)

potom idu isečeni kolutovi banane (2 veće banane)

i na kraju sveže višnje (manja činija očišćenih marela)

Ostaje još da se umuti najmanje 100 g šlaga u prahu sa hladnom vodom, a onda da se svaka činija ukrasi sa 2-3 punije kašike šlaga.

Dobro ohladiti salatu od voća pre služenja u frižideru.

Prijatan dezert!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар