SALATA OD VOĆA
Ovo je količina i mera za 6 dezertnih činija, dakle sezonske
salate od svežeg voća.
U svaku činiju nadrobiti po 2 keksa petita (potrebno
je 12 biskvita), a onda iscediti 1-2 pomoranžde te dobijenim sokom preliti keks
tek toliko da dobro omekavi.
Potom u činije ređati slojeve svežeg sezonskog voća:
prvo idu isečene breskve (4 veće breskve i to oguljene)
zatim dolaze sveže maline (jedna manja činija
malina)
potom idu isečeni kolutovi banane (2 veće banane)
i na kraju sveže višnje (manja činija očišćenih marela)
Ostaje još da se umuti najmanje 100 g šlaga u prahu
sa hladnom vodom, a onda da se svaka činija ukrasi sa 2-3 punije kašike šlaga.
Dobro ohladiti salatu od voća pre služenja u frižideru.
Prijatan dezert!
Коментари
Постави коментар