SLANI MAFINI

 



Za 6 većih mafina potrebno je učiniti sledeće:

jednu veću neoguljenu tikvicu iseckati na sitne kockice

jednu veću glavicu crnog luka ili 3 manje sitno iseckati takođe

i jednu šargarepu isekati na sitno (može i u seckalici)

Isečeno povrće sada na malo biljnog ulja, a na tihoj vatri izdinstati oko 10-ak minuta i samo posoliti.

Posebno umutiti:

3 kašike belog brašna

4 kašike hladne vode

1 celo jaje

1 kašiku biljnog ulja

malo morske soli

Prohladiti izdinstano povrće i ubaciti ga u ovu umućenu, a žitku masu, te sve izmešati i sjediniti.

Puniti veće modle za mafine, obložene papirnim korpicama, a sa po 2 supene kašike u svaku.

Ispeći slane mafine između 180-200 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi