SLANI MAFINI
Za 6 većih mafina potrebno je učiniti sledeće:
jednu veću neoguljenu tikvicu iseckati na sitne
kockice
jednu veću glavicu crnog luka ili 3 manje sitno
iseckati takođe
i jednu šargarepu isekati na sitno (može i u
seckalici)
Isečeno povrće sada na malo biljnog ulja, a na tihoj
vatri izdinstati oko 10-ak minuta i samo posoliti.
Posebno umutiti:
3 kašike belog brašna
4 kašike hladne vode
1 celo jaje
1 kašiku biljnog ulja
malo morske soli
Prohladiti izdinstano povrće i ubaciti ga u ovu
umućenu, a žitku masu, te sve izmešati i sjediniti.
Puniti veće modle za mafine, obložene papirnim
korpicama, a sa po 2 supene kašike u svaku.
Ispeći slane mafine između 180-200 stepeni dok ne
porumene.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар