TZATZIKI ili KREM SOS OD KRASTAVACA

 



Oljuštiti sveže mlade krastavce tanko ljuštilicom, a onda ih izrendisati na krupnoj strani rendeta, i na koncu malo posoliti sitnim zrncima morske soli, a zatim izmešati i ostaviti da sve odstoji oko 20-ak minuta (a za to vreme krastavac pusti priličnu količinu soka ili svoje tečnosti).

Posebno pomešati sledeće sastojke:

1 čašu kiselog mleka od 180 g

nekoliko čena belog luka sitno isečenih

iseckanu vezu sveže mirođije

1 kašiku maslinovog uja

1 kašiku jabukovog sirćeta

U ovu masu još treba dodati, ali po isteku onih 20-ak minuta stagnacije, dobro isceđene krastavce, i sve ostaviti najmanje 2-3 sata u frižideru da se krem sos od krastavaca ili tzv. tzatziki lepo prohladi, a pre serviranja.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi