TZATZIKI ili KREM SOS OD KRASTAVACA
Oljuštiti
sveže mlade krastavce tanko ljuštilicom, a onda ih izrendisati na krupnoj
strani rendeta, i na koncu malo posoliti sitnim zrncima morske soli, a zatim
izmešati i ostaviti da sve odstoji oko 20-ak minuta (a za to vreme krastavac
pusti priličnu količinu soka ili svoje tečnosti).
Posebno
pomešati sledeće sastojke:
1 čašu kiselog
mleka od 180 g
nekoliko čena
belog luka sitno isečenih
iseckanu vezu
sveže mirođije
1 kašiku maslinovog
uja
1 kašiku jabukovog
sirćeta
U ovu masu
još treba dodati, ali po isteku onih 20-ak minuta stagnacije, dobro isceđene krastavce,
i sve ostaviti najmanje 2-3 sata u frižideru da se krem sos od krastavaca ili tzv.
tzatziki lepo prohladi, a pre serviranja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар