уторак, 13. јул 2021.

UŠTIPCI OD TIKVICA


Dve veće, ali neoguljene tikvice izrendisati na krupno i posoliti,   a onda sve izmešati i ostaviti da odstoji najmanje pola sata (može i više). Za to vreme tikvce će pustiti jako dosta vode, a pre nego se zamese u masu za prženje, treba ih dobro ocediti od suviška te iste puštene vode.

Kada ocedite tikvice u njih treba još dodati:

2 jajeta i to cela

1 kesicu praška za pecivo i

6 kašika belog pšeničnog brašna (gustina se postiže ona tipična za uštipke)

Zagrejati biljno ulje u tiganju te na ringli jačine 2,5 ispržiti sa obe strane ove uštipke.

Pržene obavezno poređati na ubrus, a kako bi se ocedilo sve od suviška ulja.

Prohlađene uštipke najbolje jeste jesti, a odlično idu uz mnogo toga.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар