UŠTIPCI OD TIKVICA
Dve veće, ali neoguljene tikvice izrendisati na
krupno i posoliti, a onda sve izmešati i ostaviti da odstoji
najmanje pola sata (može i više). Za to vreme tikvce će pustiti jako dosta
vode, a pre nego se zamese u masu za prženje, treba ih dobro ocediti od suviška
te iste puštene vode.
Kada ocedite tikvice u njih treba još dodati:
2 jajeta i to cela
1 kesicu praška za pecivo i
6 kašika belog pšeničnog brašna (gustina se postiže
ona tipična za uštipke)
Zagrejati biljno ulje u tiganju te na ringli jačine
2,5 ispržiti sa obe strane ove uštipke.
Pržene obavezno poređati na ubrus, a kako bi se
ocedilo sve od suviška ulja.
Prohlađene uštipke najbolje jeste jesti, a odlično
idu uz mnogo toga.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар