VOĆNI MAFINI
Za 12 većih voćnih mafina sa filom od malina,
potrebno je najpre zamesiti testo, a onda u kalupu za mafine ispeći oko 20-ak
minuta voćne mafine na 200 stepeni mereno po Celzijusu:
1 jaje
50 g smeđeg šećera
125 ml hladnog mleka
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
3 kašike kakao praha (ili 25 g)
Ispečene mafine dobro ohladiti, a onda ih preseći
pri vrhu, dakle preko pola i skinuti poklopce i tek po malo izdubiti nožem donji
deo mafina, a po sredini kako bi se dobile jamice.
Skuvati fil:
3 kašike smeđeg šećera
200-220 g malina
malo hladne vode
Kratko prokuvati, a onda u sve to umešati 1 kašiku
goveđeg želatina razmućenog u malo hladne vode (ili jednu kesicu od 10 g) te
prokuvati dok se sve ne sjedini.
Fil ohladiti do potpunog stezanja (najbolje staviti
u zamrzivač pre će se ohladiti i manje se čeka).
Umutiti još 200 ml tečne slatke pavlake.
Mafine filovati na sledeći način:
donji deo mafina premazati većim slojem slatke
pavlake
premazati zatim preko toga filom od malina
poklopčiće namazati tanjim slojem slatke pavlake
na kraju naneti poklopce preko svakog mafina
I još treba otopiti kocku margarina i 100 g crne
čokolade za kuvanje.
Istopljenom čokoladom odmah preliti svaki od 12
većih mafina.
Ohladiti sve u frižideru do stezanja čokolade.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар