субота, 3. јул 2021.

VOĆNI MAFINI

 



Za 12 većih voćnih mafina sa filom od malina, potrebno je najpre zamesiti testo, a onda u kalupu za mafine ispeći oko 20-ak minuta voćne mafine na 200 stepeni mereno po Celzijusu:

1 jaje

50 g smeđeg šećera

125 ml hladnog mleka

50 ml ulja

1 prašak za pecivo

3 kašike kakao praha (ili 25 g)

Ispečene mafine dobro ohladiti, a onda ih preseći pri vrhu, dakle preko pola i skinuti poklopce i tek po malo izdubiti nožem donji deo mafina, a po sredini kako bi se dobile jamice.

Skuvati fil:

3 kašike smeđeg šećera

200-220 g malina

malo hladne vode

Kratko prokuvati, a onda u sve to umešati 1 kašiku goveđeg želatina razmućenog u malo hladne vode (ili jednu kesicu od 10 g) te prokuvati dok se sve ne sjedini.

Fil ohladiti do potpunog stezanja (najbolje staviti u zamrzivač pre će se ohladiti i manje se čeka).

Umutiti još 200 ml tečne slatke pavlake.

Mafine filovati na sledeći način:

donji deo mafina premazati većim slojem slatke pavlake

premazati zatim preko toga filom od malina

poklopčiće namazati tanjim slojem slatke pavlake

na kraju naneti poklopce preko svakog mafina

I još treba otopiti kocku margarina i 100 g crne čokolade za kuvanje.

Istopljenom čokoladom odmah preliti svaki od 12 većih mafina.

Ohladiti sve u frižideru do stezanja čokolade.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар