ZAPEČENI PARADAJZ



Uzeti 6 povećih paradajza, te im odseći pri vrhu poklopčiće,  a onda ih izdubiti po sredini, a kako bi unutra svakog paradajza dalje  mogao da se dodaje sledeći jestivi sadržaj, dakle kako bi mogli da se napune i na kraju lepo zapeku u rerni.

Svaki paradajz puniti na sledeći način:

sveže lišće peršuna i bosiljka

kocka kačkavalja

1 celo jaje

morska so

crni mleveni biber

sveže lišće peršuna i bosiljka

kisela pavlaka

krupno rendani kačkavalj

U posudu za pečenje poređati odsečene poklopčiće, a preko njih posložiti 6 napunjenih paradajza.

Zapeći sve na 200 stepeni oko pola sata.

Prijatno!

 

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi