ROLAT SA DŽEMOM
Najomiljeniji kolač iz onih bezbrižnijih i lepših
vremena, a iziskuje tako malo sastojaka i još manje vremena, a potrebno je
učiniti tek sledeće:
Umutiti sneg od 4 belanca i 4 kašike smeđeg šećera.
Zatim, u sve to dodati 4 žumanca.
Izmutiti dobro mikserom, a onda ubaciti 4 kašike
belog brašna i kratko izmutiti dok se brašno ne sjedini.
Razasuti u veći pleh od rerne (onaj od šporeta
minimatika; pleh obožiti kolačarskim papirom), te ispeći u zagrejanoj pećnici
na 200 stepeni dok korica ne porumeni.
Ispečeno i vruće odmah prevrnuti na kuhinjsku krpu,
te odstraniti kolačarski papir i premazati sa što više domaćeg džema (bilo
kog), a zatim sve urolati po užoj strani.
Prohlađeno iseći na tanje kolutiće ili rolatiće.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар