ROLAT SA DŽEMOM




Najomiljeniji kolač iz onih bezbrižnijih i lepših vremena, a iziskuje tako malo sastojaka i još manje vremena, a potrebno je učiniti tek sledeće:

Umutiti sneg od 4 belanca i 4 kašike smeđeg šećera.

Zatim, u sve to dodati 4 žumanca.

Izmutiti dobro mikserom, a onda ubaciti 4 kašike belog brašna i kratko izmutiti dok se brašno ne sjedini.

Razasuti u veći pleh od rerne (onaj od šporeta minimatika; pleh obožiti kolačarskim papirom), te ispeći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni dok korica ne porumeni.

Ispečeno i vruće odmah prevrnuti na kuhinjsku krpu, te odstraniti kolačarski papir i premazati sa što više domaćeg džema (bilo kog), a zatim sve urolati po užoj strani.

Prohlađeno iseći na tanje kolutiće ili rolatiće.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi