субота, 11. септембар 2021.

ARAPSKA JABUKA TORTA

 



Skuvati fil, pa dobro ohladiti, a od sledećih sastojaka:

1 kašika gustina

50 g smeđeg šećera

1 celo jaje

1 vanil šećer

250 ml mleka

Umutiti testo od sledeći sastojaka:

2 jaja

100 g smeđeg šećera

1 vanil šećer

100 ml mleka

200 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400)

1 prašak za pecivo

U ovo testo dodati 2-3 manje neoguljene crvene jabuke (ili jednu veću jabuku) isečene na sitnije kockice.

Ovo testo sasuti u okruglu tepsiju (malo je pouljiti i pobrašnjaviti pre ovoga) čiji prečnik treba da bude najmanje 27 centimetara, a kako bi torta ispala nešto tanja (no ja sam uspela da sve ispečem i u manjoj tepsiji prečnika 25 cm).

Ohlađen fil sasuti u dekorativnu šlag kesu ili u običnu najlon kesu koju pri dnu treba malo probušiti (kesa za zamrzivač) i tako ovim žutim filom, a počev od centra tepsije i već sasutog testa ispisati spiralne kružnice po čitavoj površini kolača ostavljajući između spirala malo razmaka i testa te tako prolaziti sve istim tragom više puta, a dok sav fil iz kese se ne utroši.

Ispeći kolač na 180 stepeni oko pola sata.




Pečeno i prohlađeno može se posuti prah šećerom, ali i ne mora.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар