ARAPSKA JABUKA TORTA
Skuvati fil, pa dobro ohladiti, a od sledećih sastojaka:
1 kašika gustina
50 g smeđeg šećera
1 celo jaje
1 vanil šećer
250 ml mleka
Umutiti testo od sledeći sastojaka:
2 jaja
100 g smeđeg šećera
1 vanil šećer
100 ml mleka
200 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400)
1 prašak za pecivo
U ovo testo dodati 2-3 manje neoguljene crvene
jabuke (ili jednu veću jabuku) isečene na sitnije kockice.
Ovo testo sasuti u okruglu tepsiju (malo je pouljiti
i pobrašnjaviti pre ovoga) čiji prečnik treba da bude najmanje 27 centimetara,
a kako bi torta ispala nešto tanja (no ja sam uspela da sve ispečem i u manjoj tepsiji
prečnika 25 cm).
Ohlađen fil sasuti u dekorativnu šlag kesu ili u
običnu najlon kesu koju pri dnu treba malo probušiti (kesa za zamrzivač) i tako
ovim žutim filom, a počev od centra tepsije i već sasutog testa ispisati spiralne
kružnice po čitavoj površini kolača ostavljajući između spirala malo razmaka i testa
te tako prolaziti sve istim tragom više puta, a dok sav fil iz kese se ne
utroši.
Ispeći kolač na 180 stepeni oko pola sata.
Pečeno i prohlađeno može se posuti prah šećerom, ali
i ne mora.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар