DEZERT KATRIN
Prokuvati, te prohladiti sledeća dva sastojka, a ova
čokoladna prohlađena tečnost poslužiće za umakanje piškota:
250 ml mleka i
1 kašika kakao praha
Sledeće što treba učiniti jeste - skuvati fil ili
krem, od sledećih sastojaka:
500 ml mleka
2 cela jaja
50 g smeđeg šećera
60 g belog pšeničnog brašna
Kuvani fil smaći sa ringe te u vruće umešati 100 g
bele čokolade i 1 vanil šećer, a kada se čokolada sjedini i istopi, ubaciti u
fil još 200 g margarina, te sve izmutiti mikserom.
Potrebno je 400 g piškota ili 4 manja pakovanja.
Na tacnu staviti obruč od pleha kome se otključava
dno, a zatim umakati piškote i oformiti dno, a isto tako sa piškotama oformiti
zid, koji u visinu ide za širinu jedne cele piškote (dakle obložiti stranice
piškotama), a onda u sve to sasuti čitavu količinu fila, poravnjati te opet sve
završiti još jednim slojem piškota.
Ostaviti 3-4 sata najmanje u frižider da se sve
dobro stegne i prohladi.
Umutiti šlag u prahu (200-300 g) i dekorisati po
vrhu.
Samleti 2-3 piškote (mogu i da se izrendaju ručno)
te tim mrvicama ukrasiti dezert.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар