понедељак, 13. септембар 2021.

DEZERT KATRIN

 



Prokuvati, te prohladiti sledeća dva sastojka, a ova čokoladna prohlađena tečnost poslužiće za umakanje piškota:

250 ml mleka i

1 kašika kakao praha

Sledeće što treba učiniti jeste - skuvati fil ili krem, od sledećih sastojaka:

500 ml mleka

2 cela jaja

50 g smeđeg šećera

60 g belog pšeničnog brašna

Kuvani fil smaći sa ringe te u vruće umešati 100 g bele čokolade i 1 vanil šećer, a kada se čokolada sjedini i istopi, ubaciti u fil još 200 g margarina, te sve izmutiti mikserom.

Potrebno je 400 g piškota ili 4 manja pakovanja.

Na tacnu staviti obruč od pleha kome se otključava dno, a zatim umakati piškote i oformiti dno, a isto tako sa piškotama oformiti zid, koji u visinu ide za širinu jedne cele piškote (dakle obložiti stranice piškotama), a onda u sve to sasuti čitavu količinu fila, poravnjati te opet sve završiti još jednim slojem piškota.

Ostaviti 3-4 sata najmanje u frižider da se sve dobro stegne i prohladi.

Umutiti šlag u prahu (200-300 g) i dekorisati po vrhu.

Samleti 2-3 piškote (mogu i da se izrendaju ručno) te tim mrvicama ukrasiti dezert.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар