KOLAČ OD ŠARGAREPE
U seckalici samleti na najsitnije 350 g sveže
očišćene mrkve (šargarepe).
Posebno izmešati:
250 g belog pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
1 kafenu kašičicu sode bikarbone
½ kafene kašičice morske sitne soli
Umutiti posebno:
4 cela jaja
200 g smeđeg šećera
izrendanu koru od 1 pomorandže
isceđen sok od te iste 1 pomorandže
150 ml maslinovog ulja
U sve ovo sasuti suve sastojke:
brašno i
isitnjenu mrkvu
Okrugli pleh onaj na otključavanje prečnika 25 cm
obložiti kolačarskim papirom, a onda u njega sasuti testo, te po vrhu nabacati
2 kašike suvog grožđa posvuda i promešati drvenom čačkalicom.
Pokriti pleh folijom po vrhu, ubaciti u rernu te na
170 stepeni po Celzijusu ispeći sat i po (pečem sat i deset minuta samo, a onda
preostalih 20 minuta kolač držim u rerni da se istišti sve dok ne istekne tih
sat i po).
Ohlađeno iseći i servirati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар