четвртак, 16. септембар 2021.

KOLAČ OD ŠARGAREPE


U seckalici samleti na najsitnije 350 g sveže očišćene mrkve (šargarepe).

Posebno izmešati:

250 g belog pšeničnog brašna

1 prašak za pecivo

1 kafenu kašičicu sode bikarbone

½ kafene kašičice morske sitne soli

Umutiti posebno:

4 cela jaja

200 g smeđeg šećera

izrendanu koru od 1 pomorandže

isceđen sok od te iste 1 pomorandže

150 ml maslinovog ulja

U sve ovo sasuti suve sastojke:

brašno i

isitnjenu mrkvu

Okrugli pleh onaj na otključavanje prečnika 25 cm obložiti kolačarskim papirom, a onda u njega sasuti testo, te po vrhu nabacati 2 kašike suvog grožđa posvuda i promešati drvenom čačkalicom.

Pokriti pleh folijom po vrhu, ubaciti u rernu te na 170 stepeni po Celzijusu ispeći sat i po (pečem sat i deset minuta samo, a onda preostalih 20 minuta kolač držim u rerni da se istišti sve dok ne istekne tih sat i po).

Ohlađeno iseći i servirati.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар