PERECE SA SIROM

 



Ove perece zamesiti treba od samo 3 sledeća sastojaka:

250 g omekavljenog margarina

250 g sira (starog zlatarskog slanog) i

250 g belog pšeničnog brašna

Pošto ste zamesili testo, odložite ga odmah u frižider da odstoji najmanje 2 sata.

Po isteku 2 sata razvući testo na debljinu oko 1 centimetra, te modlicom za perece povaditi perece.

Poređati ih u pleh obložen kolačarskim papirom.

Umutiti 1 žumace i time po vrhu premazati svaku perecu.

Zatim po vrhu posuti kimom.

Ispeći na 190 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi