SOČNA PILEĆA PRSA
Tri komada pilećih prsa raseći uzduž preko pola i napraviti
kao otvorenu knjigu, a onda sve to pobiberiti, posuti alevom paprikom,
origanom, svežim bosiljkom, malo posoliti te preliti sa malo maslinovog ulja.
Zatim iseći na tanje kružiće šaku čeri paradajza, a
onda i kačkavalj iseći na tanke listiće.
Po začinjenom mesu poređati kružiće čeri paradajza i
listiće kačkavalja, a onda preklopiti ili zatvoriti tu načinjenu otvorenu
knjigu od mesa, dakle vratiti rasečeni poklopac preko donjeg poklopca.
Meso složiti u pleh obložen kolačarskim papirom, ali
malo pouljiti pre toga dno, a onda meso
zaseći ukoso po vrhu i načiniti mu rezove ili džepove, a kako bi disalo za
vreme pečenja.
Pomešati u jednu zdelicu začine:
morska sitna so
mleveni crni biber
aleva slatka paprika
origano
sveži listići bosiljka balzamiko
maslinovo ulje
Ovim premazati meso po vrhu i ispuniti udubljenje
svakog načinjenog reza.
Ispeći meso u reni na 200 stepeni po Celzijusu oko pola
sata, ali na 5 minuta pre kraja pečenja izvaditi meso iz rerne, i posuti sa
nešto narendanog kačkavalja, te sve opet vratiti u rernu i još nekih 5-7 minuta
zapeći, tek toliko da kačkavalj počne da rumeni.
Jelo garnirati sa što više svežeg organskog povrća
(zelena i žuta paprika, ljubičasti luk, krastavac kornišon).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар