четвртак, 9. септембар 2021.

SOČNA PILEĆA PRSA

 


Tri komada pilećih prsa raseći uzduž preko pola i napraviti kao otvorenu knjigu, a onda sve to pobiberiti, posuti alevom paprikom, origanom, svežim bosiljkom, malo posoliti te preliti sa malo maslinovog ulja.

Zatim iseći na tanje kružiće šaku čeri paradajza, a onda i kačkavalj iseći na tanke listiće.

Po začinjenom mesu poređati kružiće čeri paradajza i listiće kačkavalja, a onda preklopiti ili zatvoriti tu načinjenu otvorenu knjigu od mesa, dakle vratiti rasečeni poklopac preko donjeg poklopca.

Meso složiti u pleh obložen kolačarskim papirom, ali malo pouljiti pre toga dno,  a onda meso zaseći ukoso po vrhu i načiniti mu rezove ili džepove, a kako bi disalo za vreme pečenja.

Pomešati u jednu zdelicu začine:

morska sitna so

mleveni crni biber

aleva slatka paprika

origano

sveži listići bosiljka balzamiko

maslinovo ulje

Ovim premazati meso po vrhu i ispuniti udubljenje svakog načinjenog reza.

Ispeći meso u reni na 200 stepeni po Celzijusu oko pola sata, ali na 5 minuta pre kraja pečenja izvaditi meso iz rerne, i posuti sa nešto narendanog kačkavalja, te sve opet vratiti u rernu i još nekih 5-7 minuta zapeći, tek toliko da kačkavalj počne da rumeni.




Jelo garnirati sa što više svežeg organskog povrća (zelena i žuta paprika, ljubičasti luk, krastavac kornišon).

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар