среда, 1. септембар 2021.

TORTA OD JABUKA

 



Jabuke oljuštiti, iseći na kriške, a zatim sve posuti sokom od isceđenog jednog limuna, te promešati i odložiti sa strane.

Mikserom umutiti biskvit od sledećih sastojaka:

3 jaja

120 g smeđeg šećera

1 kesica vanil šećera

100 ml mleka

80 ml maslinovog ulja

220 g belog pšeničnog brašna

1 kesica praška za pecivo

prstohvat morske sitne soli

Pleh izmazati dobro margarinom, pa svuda po dnu tog istog pleha posuti 2 kašike smeđeg šećera, te preko toga poređati ravnomerno jabuke i na kraju sve preliti umućenom masom biskvitnom.

Ispeći kolač na 170-180 stepeni oko 35 minuta.

Hladno posuti prah šećerom, iseći te poslužiti.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар