четвртак, 21. октобар 2021.

TIRAMISU - nova verzija

 


Na pari ili na tišoj ringli skuvati 2 žumanca umućena sa 50 g prah šećera (ili šećera u prahu), a kuvati posve kratko samo toliko dok se sve ne zgusne,  a onda sve smaći sa ringle i prohladiti.

U prohlađen, a skuvan žumanac dodati 250 g krem sira i izmutiti ručno.

Posebno umutiti najviše 200 ml slatke pavlake (a potrebno je najmanje 125 ml) i dodati prethodno umućenoj masi, pa opet sve sjediniti i dobro umutiti mikserom.

Potrebno je jedno veće pakovanje piškota od 400 g ili 3 manja pakovanja piškota.

Skuvati jaku instant kafu i u nju nasuti aromu ruma po želji.

Umakati sve piškote u ovu kuvanu vruću instant kafu i posložiti prvi red podloge po tacni načinjen od piškota, a unutar obruča uzetog od okruglog pleha kome se otvara dno (a može i neki drugi kalup).

Preko sasuti skoro sav krem, ali obavezno malo ostaviti (ja umalo da promašim) da bi se premazalo završnim tanjim slojem preko vrha, ali tek pošto se završi drugim redom u kafu natopljenih i poslaganih piškota.

A kada je sve završeno drugim redom poslaganih piškota, a koje dolaze preko onog većeg sloja već nanetog krema, ostaje samo kao završni sloj vrh koji je već premazan onim malim ostatkom krema, da se dobro pospe sa dosta kakao praha.

Ohladiti u frižideru tiramisu do sutradan ukoliko se sve pravi u večernje neke sate.

P.S. Da sve bude jednostavnije tiramisu se može posložiti unutar obruča koji je uzet od pleha kome se otključava dno, ili neki drugi sličan kalup…

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар