ARAPSKA TORTA bez jaja

 



Ručno zamutiti testo za ovu brzu tortu, od sledećih sastojaka:

270 ml hladnog mleka

prstohvat morske soli

150 g smeđeg šećera

80 ml biljnog ulja

200 g belog pšeničnog brašna

30 g kakao praha

1 prašak za pecivo

Uzeti okrugli, ali manji pleh, onaj kome se otključava dno, obloži mu dno papirom i sasuti masu, te ispeći ovu jednu deblju koru na 180 stepeni oko pola sata.

Pečenu tortu preliti sledećom rastopinom, a na tihoj vatri rastopiti sledeće:

100 g crne čokolade za kuvanje

100 ml tečne slatke pavlake

Ohladiti u frižideru do stezanja preliva.




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi